”Enemmän yhdessä” : Summaus kaudesta 2019.

Kauden päättymisestä on nyt kulunut jotakuinkin kuukauden päivät, mutta ajattelin vielä naputella jotain kuluneesta kaudesta.

Paljon oli odotuksia joukkuetta kohtaan kauden alla, mutta tuskin kukaan pystyi uskomaan huhtikuussa, että kausi 2019 tulisi olemaan sellainen menestys joukkueelle, mitä se lopulta oli.

Omat odotuksensa kauteen toi myös uusi sarjasysteemi, joka jakoi mielipiteitä kannattajien keskuudessa niin puolesta kuin vastaan. Nyt kauden jälkeen on helppo todeta, että uudistus oli täydellinen menestys. Muun muassa aikaisemmilta kausilta tutuksi tulleita loppukauden ohipelejä ei nähty juuri lainkaan, kun kahta joukkuetta lukuunottamatta muut pelasivat lähes loppuun asti paikasta ns mestaruussarjaan.

Sinimustien alku kauteen 2019 oli vähän tahmea, mutta kun vauhtiin päästiin, niin olimme lähes läpi kauden kuntopuntarien ykkönen.

Todennäköisesti tästä joukkueen katkeamattomasta lennosta ja hyvästä työstä johtuen myös kannattajatoiminnassamme oli sen tasoista tekemistä läpi kauden, että mukana olleet kokivat sen olleen kenties parasta koko seurahistorian aikana.

Yksi vaikuttavimmista tekijöistä hienoihin iltoihin kannattajakatsomossa oli varmasti se tosiseikka, että olimme parin heikomman vuoden jälkeen kotoisella Kupittaallamme taas se voittava joukkue, jolta pisteiden saaminen tuotti tuskaa Turussa vierailleille vastustajille.

Hienointa kauden 2019 kannattajatoiminnassa oli, ettei meillekkään kannattajakatsomossa  tullut niin sanottuja ohipelejä, vaan oli aikalailla sama pelattiinko perjantaina Ilvestä vastaan vai tiistaina RoPSia vastaan. Päivästä ja vastustajasta riippumatta katsomossa riitti porukkaa ja tunnelma oli aina korkealla.

Erikseen voidaan mainita ne todelliset superillat A-katsomossa, jotka kohosivat tunnelmassaan vielä peruspelien yläpuolelle. Ensimmäisenä itselläni nousee mieleen Eurooppaliigan karsintojen Brondby-kotipeli, jossa turhan pitkästä takaa-ajo -asemasta huolimatta Interin kannattajilla oli tarve näyttää, että kotoisella Kupittaalla kukaan ei noin vain kävelisi kotikannattajien yli. Odotettavissa olevasta lopputuloksesta huolimatta  ryhmämme oli ylpeä joukkueestamme, ja sen myös katsomossa näytimme.

Vierasreissaaminen oli mietitty kuluneen kauden osalta niin, että olimme valinneet kohteiksi ne paikkakunnat, joihin meillä olisi realistinen mahdollisuus saada tarpeeksi iso ryhmä mukaan joukkuetta tukemaan ilman suuria taloudellisia tappioita. Pidemmän päälle tappiollinen reissaaminen on mahdotonta.

Liigan otteluohjelma ei kauhean hyvin reissaamistamme tukenut, mutta joukkueen hyvät otteet myös vieraspeleissä houkkuttivat ihmisiä sen verran, että jokaiselle järjestämällemme reissulle saatiin vähintään se yksi iso bussillinen kovan luokan kannattajia mukaan pitämään katsomossa ääntä omiemme puolesta.

Vierasreissujen kohokohta koettiin elokuun lopussa, kun Interin kannattajat matkasivat Tampereen Tammelaan Ilveksen vieraiksi noin 200 Ultrakannattajan voimin. Määrää voi pitää tämän maan jalkapalloympyröissä kohtalaisen kovana. Kyseinen ryhmä lienee suurin, mitä Interin kannattajaryhmien historiassa on yhteen liigapeliin saatu liikkeelle.

Mestaruussarja ei joukkueeltamme mennyt kuten olisi toivonut, mutta kuitenkin kausi sai lopulta arvoisensa päätöksen, kun kaksi Veikkausliigakauden 2019 ehdottomasti parasta joukkuetta (Inter ja Kuopion Palloseura) kohtasivat viimeisellä kierroksella toisensa Turun Kupittaalla tilanteessa, jossa kummallakin oli vielä mahdollisuus voittaa mestaruus.

Kauden suurimmasta kannattajakatsomostamme huolimatta emme tässä viimeisessä matsissa joukkueemme tavoin kyenneet vastaamaan vastassa olleellee vuodesta 1976 mestaruutta odottaneelle moni satapäiselle Kuopiolais-kannatajaryhmälle, vaan ensimmäisen  kerran kaudella 2019 vastustajan kannattajat saivat meistä ns selkävoiton. Silti voimme olla ylpeitä myös viimeisessä pelissä tekemisestämme. Kauden kuudes tifomme oli vakuuttava ja jäi varmasti paikalle saapuneiden yli 9000 katsojan mieliin.

Suur-kiitokset vielä kaikille kannattajatoimintaan osallistuneille kaudesta 2019. Nyt vedetään hetki henkeä ja sen jälkeen aletaan valmistautua kauteen 2020.

(Juttu: Vikke)
Posted in Uncategorized.